Batteri- og energiteknologi – bachelor

Framtiden er elektrisk – og lagring av energi står helt sentralt når «alt» skal gå på strøm. Hos oss kan du bli ingeniør i batteri- og energiteknologi.  

Sist oppdatert
Fakta
Varighet

3 år / 6 semestre

Studiepoeng

180

Antall studieplasser

25

Fører til grad

Bachelor i ingeniørfag

Poenggrense

2023: Alle kvalifiserte

Søknadsfrist

15. april via Samordna opptak.

Framtiden er elektrisk!

Om studiet

Ved å ta dette studieprogrammet, får du kompetanse innen et nytt, høyteknologisk område. For å møte framtidens energibehov i samfunnet, må det produseres og lagres mye energi. Tenk bare på hvor mange ting du har rundt deg i hverdagen som trenger strøm for å fungere. For at vi skal kunne ta ut strøm når den trengs til elektrifiseringen og den grønne omstillingen vi står midt i, må vi finne gode løsninger på energilagring. Batteriteknologi gjør dette mulig.     

  • Bachelorgraden er tverrfaglig. Den kombinerer materialteknologi, datateknologi, fornybar energi, kjemiteknikk og matematisk modellering.
  • Studiet passer for deg som er interessert i teknologi, energi, matematikk og bærekraft.
  • Arbeidsformene under studiet varierer, men du er innom både laboratorium, gruppearbeid, praktisk og teoretisk oppgaveløsning i løpet av studiet. Praktisk tilnærming og yrkesrettet opplæring blir lagt vekt på i studiet.  

Studiet kvalifiserer til å søke opptak på flere ulike masterprogram. Se hvilke studieprogram som kan være aktuelle for deg etter fullført bachelorgrad.

Praksis

Du kan velge praksis som en del av utdanningen din.

Dette gir deg praktisk erfaring og mulighet til å fordype deg i utvalgte problemstillinger. Du kan for eksempel ha praksis i en teknologibedrift, ved et forskningsinstitutt eller som en del av et større prosjektarbeid ved UiS. Praksis kan også gjennomføres i et godkjent studentprosjekt ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Du må selv finne en arbeidsplass eller et prosjekt. Praksis i et studentprosjekt må avtales og godkjennes på forhånd.

Sammen med arbeidsplassen og faglærer utarbeider dere en avtale og plan for gjennomføring av praksisarbeidet og hvordan veiledningen skal skje. Evalueringen vil skje på grunnlag av en rapport som du skriver, samt en presentasjon. Rapporten skal inneholder en drøfting av en problemstilling knyttet til virksomhetens praksis, en refleksjon av eget bidrag til arbeidsstedet, samt dokumentasjon på utført arbeid og attesterte timelister.

Emnet starter høsten 2024. Mer om praksis i batteri- og energiteknologi (ENE300).

Derfor bør du søke

– Eg kan absolutt anbefale studiet til andre. Det er eit veldig spennande felt for tida. 

Philip Halfdan Prøsch , student

Slik er det å studere ved UiS

Andre utdanninger

Kontakt oss

Seniorkonsulent
51831715
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Fakultetsadministrasjonen TN
Kontor for utdanningsadministrative tjenester
Instituttleder
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Institutt for energi- og petroleumsteknologi