Denne erfaringsbaserte mastergraden representerer nye fagområder, og er utarbeidet som en reaksjon på utviklingen i det moderne samfunnet. Studiet passer for ansatte i private og offentlige virksomheter som ønsker økt kompetanse innenfor risiko, sikkerhet og sårbarhet.
90
Master
Både samlings- og nettbasert
Høst og vår
Deltid
Norsk
Jeg ønsket mer kunnskap om risikostyring og sikkerhetstenkning i et samfunnsperspektiv. Derfor ble denne erfaringsbasert masteren et riktig valg for meg.
Om masterprogrammet
Trusler mot sikkerhet og robusthet kan være både natur- og menneskeskapte. Eksempler er økologiske endringer som påvirker klima og natur, endringer i energi- og vannforsyning, kommunikasjon og transport, eller endringer i sosiale relasjoner og adferd som kan føre til organisert kriminalitet eller terrorisme.
Risiko- og sikkerhet krever dermed en tilnærming på flere nivåer og med ulike perspektiver. Dette erfaringsbaserte masterprogrammet er et tverrfaglig studium, og bygger på samarbeidet mellom de risiko- og sikkerhetsfaglige miljøene ved Universitetet i Stavanger.
Oppbygging av mastergraden
Mastergraden utgjør totalt 90 studiepoeng og består av et obligatorisk kurs på 20 studiepoeng, 40 studiepoeng med valgfrie kurs, samt en avsluttende masteroppgave på 30 studiepoeng.
NB! Alle kursene kan tas uavhengig av hverandre. Det betyr at du kan ta ett eller flere av kursene før du bestemmer deg for å ta hele mastergraden.
Det arrangeres en avsluttende eksamen etter hvert kurs. Eksamenstype vil variere. Det vil i tillegg være obligatoriske prosjektoppgaver på noen av kursene som studentene kan arbeide med hjemme.
Det er også mulig å starte masteroppgaven sin i høstsemesteret, men du må da melde deg på innen fristen for vårsemesteret. Det er nemlig kun metodesamling på våren.
Videre studier - PhD.
Den erfaringsbaserte masteren gir 90 studiepoeng, noe som betyr at en må ta et sett med 30 studiepoeng utover dette grunnlaget for å kunne søke opptak til en PhD. Opptaket til en PhD krever 120 studiepoeng på masternivå. Dette avtales i samråd med fagmiljøet i hvert enkelt tilfelle.
Hvem passer studiet for?
Målgruppen for kurset er ansatte som har ansvar for risikostyring og sikkerhet eller som ønsker å utvikle karrieren innenfor dette fagfeltet. Studiet er erfaringsbasert, og dine egne erfaringer blir tillagt stor vekt både i undervisningsform, prosjektarbeid, eksamen og den avsluttende masteroppgaven.
Gjennom studiet utvikler du din forståelse for risiko, sikkerhet og sårbarhet i egen organisasjon og virksomhetsområde. Denne kompetansen representerer et konkurransefortrinn for din arbeidsgiver og for deg selv når du søker nye stillinger.
Graden er yrkesrettet og kvalifiserer som sådan ikke for opptak til et doktorgradsstudium.
Emner tilknyttet masterprogrammet
Grunnmodul:
Valgemner:
- E-MRS620 Planlegging og dimensjonering av beredskap (vår)
- E-MRS640 Samfunnssikkerhet, kriser og krisehåndtering (vår)
- E-MRS650 Risikoanalyse (vår/høst)
- E-MRS660 Risikostyring (vår/høst)
- E-SAM600 Granskingsmetodikk (høst)
- E-MRS630 Terrorismeforebygging og sikring (høst)
- E-MRS610 Helse, miljø- og sikkerhetsledelse (høst)
Masteroppgave:
Administrative kontaktpersoner
UiS etter- og videreutdanning
Pendler fra Oslo for å lære risikostyring
Jeg pendler fra Oslo for å ta mastergrad i risikostyring og sikkerhetsledelse, det er det absolutt verdt, sier Cyber Sec...
Fikk ny karriere med Master i risikostyring og sikkerhetsledelse
Etter å ha fullført en master ved siden av jobben, fikk fengselsbetjent Shpetim Halimi ny jobb som seniorinspektør i Arb...