UiS og Norsk hotellhøgskole har flere eksperter som forsker på et bredt spekter av temaer innenfor ledelse, hotell- og reiselivsbransjen og servicenæringen.
Finn en ekspert på:
Ledelse
Professor Trude Furunes
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Roller: Instituttleder Norsk hotellhøgskole, Professor i ledelse, sjefredaktør for Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism, styremedlem i Senter for seniorpolitikk
Kompetanseområder: Ledelse, personalledelse, HR, service, hotell og reiselivsnæringen, strategisk design og ledelse, seniorpolitikk, alder og arbeid, aldersdiskriminering, lederes holdninger til eldre arbeidstakere.
Telefon: 51 83 37 62 / e-post: trude.furunes@uis.no
Professor Rune Todnem By
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Roller: professor i ledelse, leder for UNESCO-professoratet i ledelse, innovasjon og fremtidskyndighet, sjefredaktør for Journal of Change Management: Reframing Leadership and Organizational Practice
Kompetanseområder: ledelse, organisasjonsendring, strategisk design, Futures Literacy Labs.
Telefon: 51 83 44 91.
E-post: rune.t.by@uis.no.
Førsteamanuensis Olga Gjerald
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: serviceledelse, hotell- og reiselivsledelse, gjesters opplevelser, internasjonalt reiseliv, turoperatørers oppfatninger av risiko relatert til hvilke produkter de skal levere, turismeutvikling.
Telefon: 51 83 37 63.
E-post: olga.gjerald@uis.no.
Hulda Mjøll Gunnarsdottir – førsteamanuensis i sosialt arbeid
Kompetanseområde: Ledelse og endringsledelse, barnevern og sosialt arbeid, emosjoner i organisasjoner, krisehåndtering.
Kontakt: 51 83 15 21
Førsteamanuensis Tone Therese Linge
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: Etnisk mangfold i hotell- og reiselivsnæringen, mangfoldsledelse, kommunikativ kompetanse på flerkulturelle arbeidsplasser, organisasjonskommunikasjon, interkulturell kommunikasjon, organisasjonsidentitet
Telefon: 51 83 37 43 / 98 87 61 46.
E-post: tone.linge@uis.no
Førsteamanuensis Truls Engstrøm
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: mentorprogram, mentoring og prestasjonsutvikling, opplevelsesturisme, turismens økonomiske, sosiale og miljømessige konsekvenser, «tourism yield», serviceledelse, nisjeturisme
Telefon: 51 83 37 02 / Mobil: 907 71 446.
E-post: truls.engstrom@uis.no.
Professor Einar Marnburg, PhD
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: Strategiutvikling, ledelse, organisasjonspsykologi, næringslivsetikk, hotell og reiseliv.
Telefon: 486 01 202.
E-post: einar.marnburg@uis.no.
Professor Torvald Øgaard
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: organisasjon og ledelse i reiselivsnæringen, serviceledelse, hva turister bekymrer seg for på reise, turistopplevelser, turistbekymringer, turisters vurderinger av matrisiko, organisasjonskultur i hotell- og reiselivsnæringen, arbeidsforhold i cruisenæringen, serviceledelse i cruisenæringen, hva cruiseturister bruker penger på, cruiseturisters ferievaner, gjestetilfredshet og hotellkvalitet.
Telefon: 51 83 15 97 / Mobil: 916 85 300.
E-post: torvald.ogaard@uis.no
Førsteamanuensis Åse Helene Bakkevig Dagsland
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: ledelse, personalledelse – HR, organisasjonssosialisering og sosialisering til arbeidslivet, onboarding; veiledning (nyansatte, praksisstudenter, lærlinger).
Telefon: 51 83 37 44.
E-post: aase-helene.b.dagsland@uis.no.
Hotellbransjen
Førsteamanuensis Annie Haver
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: hotelldrift, ledelsesforskning, betydningen av regulering av følelser, følelser og prestasjoner, følelser og helse på arbeidsplassen, emosjonell intelligens, wellbeing og mental helse, Positiv psykologi; deriblant autentisk lederskap, «resilience» og sunne følelsesreguleringsstrategier, covid-19, stress og betydningen av følelsesregulering.
Telefon: 51 83 37 82 / Mobil: 415 365 02.
E-post: annie.haver@uis.no.
Professor Trude Furunes
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Roller: instituttleder Norsk hotellhøgskole, professor i ledelse, sjefredaktør for Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism, styremedlem i Senter for seniorpolitikk
Kompetanseområder: ledelse, personalledelse, HR, service, hotell- og reiselivsnæringen, strategisk design og ledelse, seniorpolitikk, alder og arbeid, aldersdiskriminering, lederes holdninger til eldre arbeidstakere.
Telefon: 51 83 37 62.
E-post: trude.furunes@uis.no.
Førsteamanuensis Olga Gjerald
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: serviceledelse, hotell- og reiselivsledelse, gjesters opplevelser, internasjonalt reiseliv, turoperatørers oppfatninger av risiko relatert til hvilke produkter de skal levere, turismeutvikling.
Telefon: 51 83 37 63.
E-post: olga.gjerald@uis.no.
Førsteamanuensis Tone Therese Linge
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: etnisk mangfold i hotell- og reiselivsnæringen, mangfoldsledelse, kommunikativ kompetanse på flerkulturelle arbeidsplasser, organisasjonskommunikasjon, interkulturell kommunikasjon, organisasjonsidentitet.
Telefon: 51 83 37 43 / 98 87 61 46.
E-post: tone.linge@uis.no.
Førsteamanuensis Lukasz Andrzej Derdowski
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: ledelse, kreativitet på arbeidsplassen, bedriftens samfunnsansvar (CSR), bærekraftig forbruk, forskningsetikk og samfunnsvitenskapelig forskningsmetode.
Telefon: 51 83 37 68.
E-post: lukasz.a.derdowski@uis.no.
Reiselivsbransjen
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: turisters motivasjon for å reise, turismeopplevelse, turisters personlige utbytte av reiseopplevelser, ansvarlig reiseliv internasjonalt og lokalt, bærekraftig reiselivsutvikling, turisters ansvar, reiselivsutvikling.
Telefon: 51 83 37 30 / 901 73 345.
E-post: asa.grahn@uis.no.
Professor Christine Lundberg
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: Travel in the wake of popular culture tourism, e.g., films, TV shows, literature, and music, fan tourism, popular culture destination development, marketing and management.
Telefon: 51831228.
E-post: christine.lundberg@uis.no.
Førsteamanuensis Truls Engstrøm
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: mentorprogram, mentoring og prestasjonsutvikling, opplevelsesturisme, turismens økonomiske, sosiale og miljømessige konsekvenser, «tourism yield», serviceledelse, nisjeturisme.
Telefon: 51 83 37 02 / Mobil: 907 71 446.
E-post: truls.engstrom@uis.no.
Førsteamanuensis Olga Gjerald
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: serviceledelse, hotell- og reiselivsledelse, gjesters opplevelser, internasjonalt reiseliv, turoperatørers oppfatninger av risiko relatert til hvilke produkter de skal levere, turismeutvikling.
Telefon: 51 83 37 63.
E-post: olga.gjerald@uis.no.
Førsteamanuensis Jinghua Xie
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: reiselivsøkonomi generelt, sette søkelys på kunders etterspørsel, reiselivsutvikling og lønnsomhet.
Telefon: 51 83 45 21 / 40 28 70 59.
E-post: jinghua.xie@uis.no.
Professor Torvald Øgaard
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: organisasjon og ledelse i reiselivsnæringen, serviceledelse, hva turister bekymrer seg for på reise, turistopplevelser, turistbekymringer, turisters vurderinger av matrisiko, organisasjonskultur i hotell- og reiselivsnæringen, arbeidsforhold i cruisenæringen, serviceledelse i cruisenæringen, hva cruiseturister bruker penger på, cruiseturisters ferievaner, gjestetilfredshet og hotellkvalitet.
Telefon: 51 83 15 97 / Mobil: 916 85 300.
E-post: torvald.ogaard@uis.no.
Mat og måltid
Professor Kai Victor Myrnes-Hansen
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: service og markedsføring, metoder for å avdekke forbrukernes oppfatninger av produkter og tjenester, tipsing på restauranter, måltidsopplevelser, restauranter og spisesteders forbedringspotensiale, måltider og konsumenters atferd.
Telefon: 51 83 37 40 / 900 36 744.
E-post: kai.v.hansen@uis.no.
Førsteamanuensis Heidi Victoria Skeiseid
Norsk hotellhøgskole, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
Kompetanseområder: forbrukeratferd, beslutningstaking og bærekraftig forbruk, spesielt i sammenheng med næringsmidler.
Telefon: 51 83 45 20 / 942 866 06.
E-post: heidi.v.skeiseid@uis.no.