Debatt om bærekraftig mat og produksjon. Arrangementet er på engelsk.
Stadig flere søker å ta miljø- og klimabevisste valg når det gjelder mat. Men hva er egentlig det mest bærekraftige?
Lokalproduserte varer blir ofte ansett som det beste alternativet. Men gir kommersielt dyrkede tomater fra Finnøy et mindre karbonavtrykk enn tomater dyrket under den spanske solen? Er økologiske grønnsaker importert fra fjerne land mindre miljøskadelige enn de som er konvensjonelt dyrket i Norge?
Hvis det er tilfellet – burde vi ikke da vurdere andre faktorer som selvforsyning, i denne usikre verden? Og er det virkelig nødvendig å pakke grønnsaker i plast? Hva bør være våre hovedkilder til protein? Hvor dårlig er kjøtt – er den gule mursteinveien mot det bærekraftige paradiset brolagt med tofu? Og hva med avokadoen?
Dora Simon gir en introduksjon til bærekraftig mat og produksjon, med en påfølgende debatt.
Arrangementet er på engelsk.
Deltakere:
Dora Simon er en postdoktorforsker ved Universitetet i Stavanger. Hennes hovedfelt er internasjonal handel og miljøøkonomi.
Christian Anton Smedshaug har vært leder i Norges Bondelag og daglig leder i AgriAnalyse siden 2011, og har skrevet flere bøker om landbruk, politisk økonomi og samfunn, og gir nå ut den tredje utgaven av boken sin "Kan jordbruket fø verden?"
Flere deltakere vil bli annonsert.