Har du fireårig lærerutdanning og minst to års erfaring fra skolen? Nå kan du ta en master i fagdidaktikk for grunnskolen ved Universitetet i Stavanger (UiS). Dette deltidsstudiet på 90 studiepoeng gir deg muligheten til å fordype deg i fagdidaktikk og styrke din profesjonsfaglige kompetanse.
Deltid over 3 år
90
1. mars
Om studiet
Har du fireårig lærerutdanning og minst to års erfaring fra skolen? Nå kan du ta en master i fagdidaktikk for grunnskolen ved Universitetet i Stavanger (UiS). Dette deltidsstudiet på 90 studiepoeng gir deg muligheten til å fordype deg i fagdidaktikk og styrke din profesjonsfaglige kompetanse. Med denne masterutdanningen får du anledning til å fordype deg innenfor et fagdidaktisk område og utvikle egen profesjonsfaglig kompetanse som lærer i grunnskolen. Du vil få styrket din kompetanse i å gi læringsfremmende tilbakemeldinger, dokumentere elevers læring, tilpasse opplæringen til elevenes forutsetninger og behov, og bruke varierte undervisningsmetoder. Søknadsfristen er 1. mars, noe som gir deg tidlig svar og mulighet til å planlegge studiene i kombinasjon med jobb. Etter fullførte 45 studiepoeng starter arbeidet med masteroppgaven, hvor du vil få god veiledning og støtte fra vitenskapelig ansatte tilknyttet grunnskolelærerutdanningene.
Fleksibelt: Studiet er tilrettelagt for deg som ønsker å kombinere jobb og studier. Det går deltid over tre år, og inkluderer en egen oppstartssamling med både faglig og sosialt innhold. Studentene får tilbud om egne kollokviegrupper og samlinger et par ganger i hvert semester.
Valg av fagdidaktikk: Du kan velge å ta din didaktikkmaster i matematikk, norsk, engelsk, samfunnsfag, kroppsøving eller naturfag. Dette gir deg muligheten til å spesialisere deg innenfor det fagområdet som interesserer deg mest.
Utvekslingsmuligheter: UiS har utviklet en ordning for studentutveksling som er tilpasset studenter som kombinerer studier med arbeid. Gjennom en eksisterende Erasmus-avtale med Linköping Universitet (LiU) i Sverige, kan du delta i korte utvekslingsperioder. For de som tar master i engelsk, finnes det også en unik mulighet til å dra på en to-ukers tur til York, hvor du kan delta på kurs med fremragende forelesere ved det norske studiesenteret (University of York).
Organisering og vurderingsform: Studiet består av tre emner (3 x 15 studiepoeng) innenfor et masterprofilfag, og en avsluttende masteroppgave på 45 studiepoeng. Emnene undervises sammen med studenter på ordinær grunnskolelærerutdanning, og inkluderer kurs i vitenskapsteori og metode. Etter fullførte 45 studiepoeng starter arbeidet med masteroppgaven, hvor du vil få god veiledning og støtte fra vitenskapelig ansatte.
Du er kanskje også interessert i dette:
Opptakskrav
Krav om generell studiekompetanse, politiattest og medisinsk testing, samt krav om tilleggsinformasjon
Søknad: via søknadsweb, lokalt opptak
Søknadsfrist: 15. april (Realkompetanse 1. mars)
Utveksling
Ved å reise til en av våre partnerinstitusjoner i utlandet som en del av studiet har du mulighet til å få en unik utdanning. I tillegg til økte karrieremuligheter, vokser du som person og får se faget ditt fra en ny vinkel. Alt om utveksling
Alle studenter ved UiS skal ha muligheten til å ta deler av studiet sitt i utlandet. For studenter på deltidsprogram kreves det gjerne noen ekstra tilpasninger.
For utfyllende informasjon om opplegg, anbefalinger og kontaktperson, se Barnehagelærer bachelor - heltid.
Generelle spørsmål om utveksling: Utvekslingsveilederen i Digital studentekspedisjon
Søknad om utveksling i Søknadsweb: Velg søknadsalternativet "Andre land - Andre utvekslingsavtaler (skriv i merknadsfelt)". I merknadsfeltet må man velge inntil 5 institusjoner som er anbefalt for barnehagelærerstudiene, og presisere ønsket prioritering.