UiS-alumni: Helene Hallre (31) er hotellsjef for Radisson Blu Royal Hotel i København. Bachelorgraden i hotelledelse tok hun på UiS.
Første gang publisert: 07.04.2017
– Jeg tok bachelor i hotelledelse på Universitetet i Stavanger (UiS) fra 2006 til 2009. Veien var lagt. Allerede som barn hadde jeg en drøm om å bli hotellsjef, sier Helene.
Hotellhøgskolen i tre generasjoner
Og det er kanskje ikke så rart med tanke på familiebakgrunnen. I 1936 åpnet Helene Hallres oldemor og tippoldemor Hotel Fønix i Oslo. Også hennes farmor valgte hotellfaget.
– For meg var det veldig tydelig at jeg skulle gå på UiS. I hotellfamilien min er det hele 6 medlemmer som har gått på hotellhøgskolen, deriblant min farmor og hennes tre søstre, forteller Helene.
Norsk hotellhøgskole er en tradisjonsrik skole med hele 105 års historikk å være stolt av. Den gang, da farmoren til Helene studerte hotellfag, lå skolen i Oslo. I 1952 flyttet den til Sola Strand hotell, deretter til Stavanger hvor den ble samlokalisert med andre høyskoler. Skolen ble høgskole i 1982, og i 1994 en del av det som i dag er UiS.
Sjef på legendarisk hotell
Helene begynte å jobbe i Radisson-kjeden allerede som 19-åring. Etter noen år på Radisson Blu Plaza Hotel i flere lederstillinger, gikk turen til ett av Københavns mest legendariske og kjente hoteller.
– Jeg kom til København i august 2015 med planer om å være her i to måneder. Det er en type utveksling vi får mulighet til i Rezidor Hotel Group, vi kan dra på midlertidige utenlandsopphold og jobbe over hele verden, sier Helene.
Og valgmulighetene er store; Radisson Blu har hele 300 hotell i 69 land og områder. Rezidor Hotel Group har mer enn 480 hoteller i drift eller under utvikling i mer enn 80 land.
– I København hadde jeg ansvar for alt av mat og drikke innen restaurant og konferanse. Jeg trivdes godt og hotellet trivdes med meg, så det ble naturlig å forlenge oppholdet. Jeg ble ansatt som hotelldirektør i januar 2016. Radisson Blu Royal Hotel i København er det første hotellet i Radisson Blu-kjeden og ble designet av Arne Jacobsen i 1960. Hotellet har en stor og spennende historie som jeg er veldig stolt av, forteller Helene.
Hotellet har 260 værelser og i overkant av 100 ansatte som arbeider innen for «resepsjon & concierge», «housekeeping», kurs og konferanse, barer, restauranter, frokost og «room service», samt administrasjon og økonomiavdeling.
– Det som inspirerer og gleder meg mest med jobben min er at vi som team arbeider sammen for å skape minnerike opplevelser for alle våre gjester og med et felles mål om å hver dag yte service i verdensklasse, sier Helene.
2016 var et minneverdig år for Helene. Foruten topplederjobben ble hun også kåret til det tredje beste ledertalentet i Norge, som den eneste aktøren fra hotellbransjen på den prestisjefulle topplisten. Hun ble i tillegg kåret til en av toppkandidatene i kategorien «Årets drivkraft».
I jurybegrunnelsen beskrives Hallre som sterkt forretningsdrevet, med meget god forståelse for hva som driver gjesteopplevelser, effektiv drift og konkurransekraft på lengre sikt.
Økonomiforståelse og branding
Minnene fra sin tid som student i Stavanger er mange, det er tross alt ikke mange år siden Helene trådde i gangene i Ellen og Aksel Lunds hus. Hun trekker fram basiskunnskap i økonomi og branding som spesielt nyttige fag i bachelorgraden.
– Det viktigste med hotelledelsesutdannelsen er bedrifts- og økonomiforståelsen. I arbeidslivet forventes det at man forstår KPI’ene man arbeider med innen hotellsektoren. Servicemarkedsføring var også nyttig, branding er alfa og omega i turistnæringer. Vi hadde også et fag med Helge Jørgensen som het ansvarlig vertskap som ga forståelse av leverandører, hvordan du bygger opp menyer og hvordan man skaper gode gjesteopplevelser, minnes Helene.
Etter bachelorgraden reiste Helene til turistmagneten Hawaii og tok mastersertifikat på Hawaii Pacific University. Deretter gikk turen tilbake til Oslo og Radisson Blu Plaza Hotel og en stilling som banketthovmester.
Tips til studenter
– Hotelledelse byr på mange spennende fag som gir erfaringer som man kan bruke direkte i arbeidslivet etterpå. Jeg husker nok best mine opplevelser som leder av Serviceforum i 2008. Det var en kjempeopplevelse. Jeg anbefaler alle studenter å delta i Serviceforum! Der fikk vi gode muligheter til å teste oss selv på alle områder som kommer til nytte, sier Helene.
Serviceforum er en årlig fagkonferanse for hotell-, restaurant- og reiselivsbransjen. Gjennom nærmere 30 år har studenter fra Norsk Hotellhøgskole stått for arrangementet som er en møteplass både for folk innen bransjen og kommende arbeidstakere.
– Som hotellfagsstudent er det nyttig å knytte til deg så mye arbeidserfaring som overhodet mulig. Knytt teorien til praksis og vær aktiv! Finn områder og bedrifter som du har lyst til å jobbe med etter at du er ferdig utdannet. Nettverket du skaper vil du møte igjen og igjen, avslutter Helene.
Og hvis det er noen tvil om det; Helene anbefaler så absolutt en utdannelse innen hotelledelse, og da helst ved UiS, selvfølgelig.
Tekst: siri.j.pedersen@uis.no
UiS alumni
Universitetet i Stavanger tilbyr et eget nettverk for tidligere UiS-studenter. Som UiS-alumn kan du registrere deg i vårt nettverk, hvor du kan holde kontakten med tidligere medstudenter og UiS. Du får også fordeler hos universitetsbiblioteket og SiS sportssenter. Bli med i vårt nettverk. Ønsker du å komme i kontakt med andre UiS-alumner eller hjelpe til med alumniarbeidet, så meld deg inn i vårt nettverk og ta gjerne kontakt på alumni@uis.no.
Bli kjent med våre alumner
Ole Magnus studerte maskiningeniør: – Fokuser på å bli ein god samarbeidspartnar
Ole Magnus Husebø fekk jobb på arbeidsplassen han samarbeidde med i bacheloroppgåva då han var student ved Universitetet...
UiS-alumn Geir Søndeland blir redaktør av Amedias nye avis i Stavanger
Geir Søndeland har studert engelsk og journalistikk ved Universitetet i Stavanger. Sistnevnte har ført til en solid karr...
Simon Kolsum tok ein mastergrad i byplanlegging – her er hans beste råd til nye studentar
Simon Kolsum (27) sikra seg fast jobb før han hadde levert masteroppgåva. Han er takknemleg for den tverrfaglege kompeta...
Ignacy jobber som paramedisiner på legevakt
Ignacy Antoni Pichler (25) var ferdig utdannet paramedisiner i 2023. Nå er han en av de første paramedisinerne som jobbe...
Masterprogrammet er nyttig både på oppdrag i ambulansetjenesten og i forskning
Tidligere UiS-student Randi Simensen jobber som paramedic i ambulansetjenesten og doktorgradsstipendiat i Stiftelsen Nor...
Marit har en master i miljøteknologi og jobber som miljørådgiver hos Risa AS
– I min rolle har jeg en genuin mulighet til å påvirke og bidra til å håndtere dagens klima- og miljøutfordringer, noe j...
Jobber for at pasienter skal få et trygt kirurgisk forløp
Fra studietiden husker Kristine og Birgit godt mestringsfølelsen når de første gang sto alene og assisterte kirurgen på ...
Næringsliv, samfunn og alumni – Handelshøgskolen UiS
Her finner du informasjon om samarbeid, vårt alumninettverk, hvordan du kommer i kontakt med studentene og oversikt over...
I fjor var Andreas ferdig med en mastergrad i miljøteknologi, i år holder han tale under masterseremonien
- En av de tingene jeg husker best er nok samholdet vi hadde i klassen.
Celine Lorentsen har en master i biologisk kjemi og fikk drømmejobben hos NordicDx
- Jeg hadde ikke fått denne jobben uten en master i biologisk kjemi, så fort jeg hadde levert masteroppgaven min var jeg...
Jobber som helsesykepleier på helsestasjon
Kari Glesne Ugland har en mastergrad i helsesykepleie fra Universitetet i Stavanger. Hun jobber nå som helsesykepleier i...
– Eg vil beskrive programmet som førsteklasses, prestisjefylt, utfordrande, engasjerande og i verdsklasse
Hesam har studert master i økonomi og administrasjon på Handelshøgskolen ved UiS, og spesialiserte seg innan strategisk ...
Priscila fekk jobbe med musikarar og utøvarar på høgt nivå
Musikkproduksjon og opptaksteknikk blei ei moglegheit til å auke erfaringane på feltet
– Jeg ønsket å utvide mine kunnskaper, kompetanse og nettverk innenfor musikkproduksjonsfeltet
Frida har studert musikkproduksjons og opptaksteknikk, og jobber i dag med å drive og administrere et lydstudio
Ingrid Øien liker ikke å stå på «stedet hvil»
Ingrid finner det interessant å stadig kunne lære nye ting, og syns det er viktig å holde seg oppdatert.
Tone Omdal har hele sitt utdanningsløp fra UiS
- Det var både inspirerende og motiverende å se mine medstudenter dirigere, samt observere deres utvikling som dirigente...
Olaf jobber som skuespiller, men har fått mye ut av PPU-utdanningen i utøvende og skapende kunstfag
Han synes Stavanger er en kulturrik by med mange spennende og inkluderende aktiviteter
Solveig jobber som kantor i Den Norske kirke
- Studiet var for meg en fin bekreftelse på at gehør kan utvikles gjennom hele livet, bare det får nok oppmerksomhet!