Masteroppgave i industriell økonomi (INDMAS)

Masteroppgaven er et selvstendig arbeid der studentene skal bruke de kunnskapene som er opparbeidet gjennom studiet til å løse en gitt oppgave. Gjennom denne oppgaven skal studentene vise evner og kvaliteter som kommende sivilingeniør.


Dette er emnebeskrivelsen for studieåret 2024-2025

Fakta

Emnekode

INDMAS

Versjon

1

Vekting (stp)

30

Semester undervisningsstart

Vår, Høst

Antall semestre

2

Vurderingssemester

Vår

Undervisningsspråk

Engelsk, Norsk

Innhold

Masteroppgaven er et selvstendig arbeid der studentene skal bruke de kunnskapene som er opparbeidet gjennom studiet til å løse en gitt oppgave. Gjennom denne oppgaven skal studentene vise evner og kvaliteter som kommende sivilingeniør.

Oppgaven skal normalt utføres i siste semester av masterstudiet. Unntak er masteroppgaver på 60 studiepoeng som skal skrives i løpet av det siste året. På dette stadiet har studentene vanligvis skaffet seg de fagkunnskapene som kreves for gjennomføring av en relevant masteroppgave for studieløpet sitt.

Mange studenter på studiet skriver masteroppgaven i eller i tilknytning til en bedrift. Aktuell bedrift bør avklares i løpet av 3. semester.

Læringsutbytte

Masteroppgaven skal være et individuelt arbeid der kandidaten viser at hun/han har evne til selvstendig fordypning i et nærmere avgrenset fagområde. Arbeidet avsluttes med en skriftlig rapport. En kandidat med fullført og bestått masteroppgave skal ha følgende læringsutbytte: - Kan formidle omfattende selvstendig arbeid - Kan beskrive oppgaven klart og ryddig og behersker fagområdets terminologi og uttrykksformer - Har oversikt over gjeldende internasjonal litteratur, vitenskapelig rapportering og etiske standarder på fagområdet og kan forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder - Kan analysere relevante teoretiske modeller eller studier støttet av forskningsresultat - Kan anvende og analysere relevante metodeverktøy og arbeidsmåter - Kan utrede problemstillingen og analysere resultat og egen konklusjon i forhold til problemstilling - Har evne til refleksjon og kritisk vurdering av eget arbeid - Kan forsvare og være god rollemodell for høy etisk atferd i faglige og andre sammenhenger

Forkunnskapskrav

Viser til Oppgaveskriving ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet for krav om beståtte studiepoeng for å ta ut masteroppgave.

Eksamen / vurdering

Vurderingsform Vekting Varighet Karakter Hjelpemiddel
Masteroppgave 1/1 4.5 Måneder Bokstavkarakterer Alle

Vi gjør oppmerksom på at hovedregelen er at en kandidat har kun ett forsøk på oppgaven. Se Forskrift om studier og eksamen ved UiS §3-10 Antall forsøk punkt 4.En bachelor- eller masteroppgave som ikke blir levert innen tidsfristen, blir vurdert som ikke bestått.For regler, viktige frister og mer informasjon, se vår nettside Oppgaveskriving ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.Trekkfrist er 1. april.

Fagperson(er)

Faglærer:

Atle Øglend

Faglærer:

Tone Bruvoll

Faglærer:

Knut Erik Bang

Instituttleder:

Tore Markeset

Arbeidsformer

Veiledet selvstending prosjektarbeid

Overlapping

Emne Reduksjon (SP)
Masteroppgave industriell økonomi (MINMAS_1) 30

Åpent for

Industriell økonomi - master i teknologi/siv.ing. Industriell økonomi - master i teknologi/siv.ing., femårig

Emneevaluering

Det skal være en tidligdialog mellom emneansvarlig, studenttillitsvalgt og studentene. Formålet er tilbakemelding fra studentene for endringer og justering i emnet inneværende semester.I tillegg skal det gjennomføres en digital emneevaluering minimum hvert tredje år. Den har som formål å innhente studentenes erfaringer med emnet.

Litteratur

Søk etter pensumlitteratur i Leganto