Søking til fordypning

UiS tilbyr fordypninger innenfor nordisk, historie, engelsk og religion, finn viktig informasjon om søknadsprosessen på denne sida.

Publisert Sist oppdatert
Kontakt
Spørsmål om studiene?

Ta kontakt med studiekoordinator: Margrethe Melin på margrethe.melin@uis.no

Spørsmål om søkeprosessen?

Ta kontakt med opptakskontoret på opptak@uis.no

Fordypninger i engelsk, historie, nordisk og religion tilbys av Institutt for kultur- og språkvitenskap ved UiS.

Opptakskrav

Minimum 50 studiepoeng på grunn-nivå innenfor fagområdet. Det er også krav om at du dekker norsk og engelsk tilsvarende generell studiekompetanse. Les mer om hvordan du kan dekke språkkrav på Samordna opptak.

Utfyllende regler for opptak til fordypningene (pdf)

Hvordan søke?

Her finner du en kort guide om hvordan du skal søke på fordypninger.

Det er åpent for søking mellom 1. november og 1. desember.

Du registrerer din søknad i Søknadsweb til Universitetet i Stavanger. Velg først ‘Søknad om opptak til enkeltemner og emnepakker’ og deretter velge 'Opptak til fordypninger ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora'.

I neste trinn legger du inn og prioriterer studieønskene dine. Hvis du ønsker å søke på studier i flere opptak, kan du velge ‘Ny søknad’ og så gå gjennom prosessen på nytt.

Det er viktig å lagre søknaden til slutt for å fullføre søkeprosessen.

Dersom du har utdanning fra utenfor UiS, men i Norge, kan du se hvilke resultater vi får opp i systemet inne i Søknadsweb under "Eksterne resultater".

Viss utdanninga di ikke vises her, eller du har utdanning fra UiS fra før 2005, bør du laste opp dokumenterer når du søker. Se på siden om dokumentasjonskrav hvilke format som vi godkjenner.

Husk også å laste opp dokumentasjon på at du dekker språkkrav, dersom du ikke er registrert med generell studiekompetanse.

Om søknaden din mangler dokumentasjon vil du motta en e-post fra oss om hva som mangler. Svar på søknaden vil komme etter søknadsfristen (1. desember) og vanligvis før jul.

Les mer om de ulike fordypningene under: