ECIU University

UiS er med i ECIU University, hvor studenter og forskere samarbeider med arbeidslivet for å løse reelle utfordringer - på tvers av Europa. I tillegg til utfordringer tilbyr ECIU University korte mikrokurs. Studenter kan søke om reisestøtte til korte utvekslingsopphold.

For studenter

Slik er det å være med på en ECIU-utfordring

Studenter fra UiS og universitetet i Trento tok en utfordring høsten 2022

For eksterne

I 2021 tilbød selskapene Smedvig og Veni en utfordring om hvordan de kan gjenbruke og resirkulere byggematerialer for å kutte CO2-utslipp. Et tverrfaglig team av ECIU University-studenter fant innovative løsninger for dem, og byggebransjen generelt. På bildet: Rune Augenstein (Smedvig) og Heather Bergsland (Veni).

Kontakt ECIU-teamet på UiS

Generelle henvendelser: eciu@uis.no

Prosjektleder ECIU University: Trym Holbek

Prosjektrådgiver: Inghild Marie Mjelva

Bak, fra venstre: Nora Skaansar, Leiv Gunnar Lie, Dag Husebø, Trym Holbek, Tim Marshall, Inghild Marie Mjelva, Nelly Narges Karimi, Kristin Horne, Tor Erga, Masoumeh Shahverdi, Stella Huang

Nyheter fra ECIU University

Europeiske studentar løyste havvind-utfordringar

Korleis kan vi byggje ut vind-installasjonar i havet med minst mogleg miljøpåverknad? Det var oppgåva for 38 studentar f...

Først i Europa med digitale minikvalifikasjoner

Den europeiske universitetsalliansen University er først ute med å utstede digitale minikvalifikasjoner fra en fell...

Lær på en ny måte og gjør en forskjell!

UiS tilbyr unike muligheter for våre studenter gjennom University. Reis på korte utvekslingsopphold i Europa, samar...

Skal finne løsninger for tettere europeisk universitetssamarbeid

Hvordan kan europeiske universiteter oppnå en dypere, mer langsiktig og fleksibel form for samarbeid? Med støtte fra EU ...

Fikk unik erfaring med internasjonal masteroppgave

Marta Obi samarbeidet med studenter fra Sverige og Italia da hun skrev masteroppgaven sin. University ga henne nye ...

EU gir ny støtte til UiS’ europeiske universitet

EU gir støtte til fire nye år med University. Det betyr at studenter og eksterne partnere vil få mange flere muligh...

UiS søker om å utvide sitt europeiske universitet

Som eneste norske institusjon søker UiS om en andre periode som europeisk universitet. Dette er EUs flaggskip-satsing fo...

UiS styrker sin Europa-satsing

Universitetet i Stavanger fortsetter sitt samarbeid med nettverket European Consortium of Innovative Universities ( )...

Mer om ECIU

Fakta
Hva er ECIU?

European Consortium of Innovative Universities (ECIU) er et nettverk av universiteter i Europa som satser på entreprenørskap, innovasjon og reell innvirkning på samfunnsutviklingen.

Hvem er med?

Konsortiet består i dag av 14 medlemmer. Ett land kan bare ha ett medlem i ECIU. Se listen over medlemmer.

Hva er historien?

ECIU ble stiftet i 1997. UiS ble med i oktober 2012.

Dette er University!

Et europeisk universitet

EU-flagg med blå tekst under som sier "Co-funded by the European Union"

I 2019 vant -konsortiet fram i EUs første tildelingsrunde for European Universities. UiS ble med dette en av pionerene for å utvikle en ny europeisk modell for høyere utdanning. 

Målet for University er å etablere et genuint europeisk universitet hvor studenter, forskere, bedrifter, offentlige organisasjoner og borgere settes sammen for å lage relevante og innovative løsninger som løser reelle utfordringer og har positiv innvirkning på samfunnet.

I juli 2022 vant vi fram i EU-kommisjonen med en søknad for en ny prosjektperiode. University-alliansen ble tildelt 14,4 millioner euro for de neste fire årene. Dette innebærer en kraftig oppskalering av aktivitetene, altså flere studenter som skal løse flere utfordringer for samfunnet og flere eksterne partnere.

Innovativ universitetsmodell

University vil endre måten utdanning blir gitt på. Gjennom utfordringsbasert læring (Challenge Based Learning - CBL) får både studenter og eksterne partnere være med på å utforme undervisningen. Vi tar i mot utfordringer fra offentlige og privat aktører og setter sammen internasjonale og tverrfaglige teams som sammen skal definere problemstillinger og utvikle innovative løsninger.

I tillegg til utfordringer tilbyr University også korte mikrokurs. Disse kan tas enkeltvis, eller for å få ekstra kunnskap eller ferdigheter som trengs for å løse en konkret utfordring. Både mikrokurs og utfordringer tilbys av alle -universitetene og kan tas av både gradsstudenter og som etter- og videreutdanning.

Internasjonal mobilitet

Økt mobilitet av studenter, vitenskapelig ansatte og ansatte fra partnerbedrifter, både fysisk og virtuell, er en del av University. Å bringe studenter og lærere sammen fra mange forskjellige kulturer med variert arbeidserfaring og forskjellige perspektiver og fremgangsmåter vil styrke Europas konkurransedyktighet.

Bli med på ECIU University

Er du en bedrift, organisasjon eller offentlig virksomhet som ønsker å samarbeide om å løse utfordringer? Ta kontakt gjennom vår samarbeidsportal (velg InGenious eller University).

Vil du sjekke ut hva slags mikrokurs som fins? Se tilbudet på ECIU Universitys nettsider.

Er du student eller bare vil vite mer om hva dette dreier seg om? Les mer på ECIUs nettside.