Digital serviceledelse - bachelorstudium


Dette er studieprogrambeskrivelsen for studieåret 2024-2025

Fakta

Vekting (stp)

180

Studieprogramkode

B-DIGSERV

Studienivå

Bachelor studium

Fører til grad

Bachelor i digital serviceledelse

Heltid/deltid

Heltid

Varighet

6 Semestre

Grunnstudium

Ja

Undervisningsspråk

Innhold i studiet

Bachelor i digital serviceledelse kombinerer kunnskaper og ferdigheter om digital forretningsvirksomhet med generell kunnskap innen økonomi, organisasjonsfag og markedsføring. Programmet fokuserer på innovasjoner og hvordan tradisjonell tjenesteyting kan transformeres med digitalisering, samt hvordan man kan nyttiggjøre informasjonen som finnes i store datamengder i digitaliserte virksomheter. Studiet har spesifikt fokus på utvikling, design og drift av tjenestebaserte organisasjoner. For eksempel vil det brukes case fra reiselivsbransjen hvor innovative selskaper, som for eksempel Airbnb, booking.com og Uber, utnyttet digital teknologi ved ikke bare å ha tatt andeler i eteksisterende marked, men kontinuerlig skapt nye tjenester som har fått global utbredelse. Gjennom å fokusere på slike case, vil studiet vise hvordan digitale løsninger kan anvendes i praksis for å skape innovative løsninger innen sentrale sektorer i servicebransjen. Kunnskapen om digital transformasjon innen slike utvalgte sektorer vil ofte ha stor relevans for, og kunne overføres til andre sektorer innenfor servicebransjen.

Programfokus

Bachelorprogrammet i digital serviceledelse tilbyr en utdanning som gjør kandidatene i stand til

å oppdage og utnytte digitale muligheter og utfordringer. Kjernekompetansen som programmet vil gi, er innsikt i ulike innfallsvinkler til transformering til digitalisert tjenesteyting og gjennom utnyttelse av stordata som genereres av digitaliserte forretningsmodeller. Som et fundament for å forstå og være i stand til å vurdere digitale virksomheter vil programmet gi kompetanse i digital kommunikasjon og generelle serviceledelsesfag, som økonomi, markedsføring, serviceledelse, etikk, samt reiselivsnæringen som en global bransje i forandring.

Kandidater med kunnskaper om servicenæringen

De som ønsker å transformere, re-designe og innovere tjenesteyting trenger å ha oversikt over og innsikt i problemstillinger omkring digital kommunikasjon og kunnskaper om økonomi, organisasjon og ledelse, markedsføring og forskningsprinsipper innen samfunnsvitenskap. I tillegg til dette trenger de kunnskaper om en bransjes verdikjede, bransjens interessentgrupper og sosiale, økonomiske, teknologiske, og politiske forhold bransjen står ovenfor. Basert på dette kunnskapsgrunnlaget vil deltakerne studere digitaliserte virksomheter og hvordan slike, ofte gjennom disruptiv markedsatferd, har inntatt sin plass i en bransjes verdikjede. Deltakerne vilogså få kunnskap om rasjonalet bak tradisjonelle verdikjeder og arbeide med transformasjonsideer for nye og innovative modeller for tjenesteyting basert på digital teknologi. Studentene vil arbeide med praktiske og reelle case, også gitt av NHS sine partnere fra privat og offentlig sektor.

Kandidater med kompetanse i stordataanalyser

Dette bachelorprogrammet er forankret i samfunnsvitenskapen. De tekniske ferdighetene som læres i dette programmet omfatter håndtering av stordata som grunnlag for kunnskapsbaserte beslutninger som kontinuerlig kommer fra tjenesteyting. Behandling av store mengder data som er resultat av digitale interaksjoner i tjenesteyting, byr på metodiske og analytiske problemstillinger som ikke gjør seg gjeldende i mer tradisjonell metodetilnærming. Stordata fra reiselivsaktivitet finnes i enorme mengder med foreløpig lav grad av utnyttelse.Enorme mengder av informasjon blir generert av, for eksempel, bedrifter og besøkende gjennom bruk av betalingskort, kvalitetsvurderinger, bilder, opplevelsesbeskrivelser etc. Kandidatene i dette studiet vil erverve ferdigheter som gjør dem i stand til å dra nytte av slike store mengder med datastrømmer. Programmet vil også fokusere på hvordan ervervelse av datadrevet innsikt i digitaliserte virksomheter utgjør en basis for informerte beslutninger, optimale forretningsmodeller og transformasjoner. Det blir vektlagt at spesifikk organisasjonskontekst har stor betydning for om konkrete virksomheter kan utnytte slike beslutninger og endringssystemer.

Relevans for arbeidsliv og/eller videre studier

Digitalisering av privat og offentlig virksomhet skjer over alt i samfunnet og kompetansen som dette studiet gir har en bred anvendelse i arbeidsmarkedet. Studieprogrammet vil være relevant for stillinger som:

- Prosjektmedarbeider/ koordinator av digitale utviklingsprosesser i små og mellomstore bedrifter.

- Koordinator innen digital utvikling i hovedkontorer i store serviceselskaper.

- Mellomleder i SME.

- Konsulent for små og mellomstore bedrifter, som selvstendig eller ansatt i bransjeorganisasjoner.

- Entreprenør som bygger opp nye forretningsmodeller.

Studieprogresjon

I det første året av studiet vil det bli gitt en bred utdanning i digitalisering, ledelse og organisasjon, og kommunikasjon. I tillegg til dette vil studentene ha matematikk, statistikk og trening i samfunnsvitenskapelig metode. I det andre året vil studentene bli møtt med filosofiske problemstillinger om sosial kommunikasjon, etikk, teknologi og eksistensialisme etc. De vil lære om markedsføring og økonomi, og de vil starte med stordatametode og hvordan tradisjonelle forretningsmodeller har blitt til og kan bli transformert til digitale modeller - hvordan nye opplevelser skapes og hvordan man kan organisere og få til slike omstillingsprosjekter. I det tredje året får studentene muligheten til å velge spesialisering i et semester. I det siste semesteret får de et kurs som bygger på kunnskaper og ferdigheter de har tilegnet seg og de blir tildelt et prosjekt som er definert av skolens arbeidslivspartnere. Og til slutt arbeides det med en selvstendig veiledet bacheloroppgave.

Praksis i studiet

Studiet er forankret i anvendt forskning og i anvendte kunnskaper og ferdigheter. For å oppnå en god kontaktflate til praksis og jobbmarkedet, vil kursene omfatte bruk av case som undervisningsmetode, gjesteforelesere som presenterer case og problemstillinger som servicebransjene står ovenfor, og studentoppgaver som fokuserer på anvendelse av kunnskaper og ferdigheter. I det avsluttende digitale kurset, BDS300 Data Driven Business Model Development, vil studentene bli knyttet til partnervirksomheter og bli utfordret til å løse praktiske problemeri prosjektgruppen. Den selvstendige bacheloroppgaven vil også ha et anvendt perspektiv.

Undervisningsspråk

Programmet undervises i sin helhet på norsk, men enkelte emner undervises på engelsk.

Læringsutbytte

En kandidat med fullført bachelorgrad i digital serviceledelse skal ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

• Kandidaten har bred kunnskap om sentrale temaer, teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy, og metoder innenfor digital serviceledelse

• Kandidaten har kunnskap om betydningen av brukerinvolvering i datagenerering og dens konsekvenser for validering av store datamengder

• Kandidaten har kunnskap om hvordan man kan nyttiggjøre informasjonen som finnes i store datamengder i digitaliserte virksomheter.

• Kandidaten har kunnskap om utviklingen innenfor fagområdet serviceledelse, og tjenesteytingens historie, tradisjoner, egenart, og plass i samfunnet.

• Kandidaten har kunnskap om hvordan tradisjonell tjenesteyting kan transformeres gjennom innovasjon og digitalisering

Ferdigheter

• Kandidaten kan anvende faglig kunnskap og relevante resultater fra forsknings og utviklingsarbeid innen digitalisert tjenesteyting på praktiske og teoretiske problemstillinger, og treffe begrunnede valg.

• Kandidaten kan beherske relevante faglige verktøy, teknikker, og uttrykksformer for vurdering av forretningsmodeller i forhold til tjenestebaserte verdikjeder, og ulike former av digital kommunikasjon.

• Kandidaten kan finne, vurdere, og henvise til informasjon om digital serviceledelse, og fremstille dette slik at det belyser en problemstilling.

• Kandidaten kan samle inn, analysere og anvende stordata innenfor virksomhet knyttet til digitalisert serviceledelse

• Kandidaten kan reflektere over egen faglig utøvelse knyttet til digital serviceledelse, og justere denne under veiledning.

Generell kompetanse

- Kandidaten kjenner til forsknings- og utviklingsarbeid innenfor digital serviceledelse og kan oppdatere sin kunnskap innenfor fagområdet.

- Kandidaten har innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger innen tjenesteutvikling og serviceintelligens/service analytics.

- Kandidaten kan planlegge og gjennomføre prosjekter som strekker seg over tid, alene, og som deltaker i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer.

- Kandidaten kan formidle sentralt fagstoff, og utveksle synspunkter og erfaringer med andre, og bidra til utvikling av god praksis.

- Kandidaten kjenner til nytenkning og innovasjonsprosesser innen servicenæringen.

Hva kan du bli?

Med en bachelor i digital serviceledelse kan du jobbe som:

  • Serviceleder
  • Servicekoordinator
  • Digital markedsfører
  • Forretningsutvikler
  • Produkt- eller tjenesteansvarlig
  • Rådgiver innen digital transformasjon
  • Butikksjef
  • Gründer
  • Prosjektleder

Bachelorgraden i digital serviceledelse kvalifiserer blant annet til:

  • Digitale samfunn og sosiale transformasjoner
  • Endringsledelse
  • Energi, miljø og samfunn
  • Risk Analysis, spesialisering i Risk Governance
  • Service leadership in International Business
  • Samfunnssikkerhet

Emneevaluering

Programmet vil følge de regler og retningslinjer som er gitt av UiS sitt kvalitetssystem.

Etterspørselen etter digitale «løsninger» vil være økende innen alle servicenæringer, private og offentlige, som helse og velferdstjenester, finansielle tjenester, detaljhandelen med flere.

Vår Bachelor i digital serviceledelse gir deg kompetanse til å jobbe innen flere sektorer.

  • Bred utdanning: Gjennom bacheloren i digital serviceledelse lærer du om digitalisering, ledelse, økonomi, organisasjon og markedsføring for å kunne forme framtidens servicenæringer. Ta et dypdykk i hva som kreves for å drive servicebedrifter på elitenivå og utvikle bærekraftige tjenester og opplevelser. Ledelsesfag som service- og personalledelse er avgjørende for å bygge denne kompetansen.
  • Yrkesrettet: Digitalisering av privat og offentlig virksomhet skjer over alt i samfunnet og kompetansen som dette studiet gir har en bred bruk i arbeidsmarkedet. Vår utdanning gjør det ettertraktet i mange bransjer!
  • Spesialisering:
  • Serviceledelse: Serviceledelse gir innsikt i hvordan skape og operere god kundeservice. Serviceledelse dekker både den menneskelige, adferdsmessige, og psykologiske siden av tjenesteleveransen, i tillegg til den mer digitale, tekniske og organisatoriske siden av tjenesteproduksjon.
  • Serviceinnovasjon: Serviceinnovasjon setter søkelys på hvordan virksomheter kan systematisk og kontinuerlig designe og forbedre kundeserviceprosessen. Studentene lærer blant annet hvordan de kan utnytte samarbeidet mellom kunder og de ansatte i virksomheten, til å forbedre tjenestekvalitet og drive kontinuerlig digital tjenesteinnovasjon og digital transformasjon.
  • Serviceintelligens: Serviceintelligens bruker vi som et samlebegrep for å bruke data og informasjon om bl.a. kunder, tjenesteleveranser og marked som en strategisk ressurs for å drive god serviceledelse og serviceinnovasjon. Big data, Business analytics, maskinlæring og kunstig intelligens, er eksempler på teknologier og metoder som gir nye muligheter for å videreutvikle virksomhetens serviceintelligens.

Studieplan og emner

  • Obligatoriske emner

    • BDS110: Digital kommunikasjon i serviceorganisasjoner

      Andre år, semester 3

      Digital kommunikasjon i serviceorganisasjoner (BDS110)

      Studiepoeng: 10

    • BDS200: Digital Research Methods and Big Data Analytics

      Andre år, semester 3

      Digital Research Methods and Big Data Analytics (BDS200)

      Studiepoeng: 10

    • BRH210: Markedsføring

      Andre år, semester 3

      Markedsføring (BRH210)

      Studiepoeng: 10

    • BDS220: Digital Service Modelling

      Andre år, semester 4

      Digital Service Modelling (BDS220)

      Studiepoeng: 10

    • BRH110: Bedriftsøkonomi

      Andre år, semester 4

      Bedriftsøkonomi (BRH110)

      Studiepoeng: 10

    • BRH230: HR-ledelse (HR)

      Andre år, semester 4

      HR-ledelse (HR) (BRH230)

      Studiepoeng: 10

    • BDSBAO: Bacheloroppgave i digital serviceledelse

      Tredje år, semester 5

      Bacheloroppgave i digital serviceledelse (BDSBAO)

      Studiepoeng: 20

    • BDS300: Data Driven Business Model Development

      Tredje år, semester 6

      Data Driven Business Model Development (BDS300)

      Studiepoeng: 10

  • 5. semester, emner ved UiS eller utveksling

    • Utveksling

    • Valgbare emner ved UiS

      • BHO120: Utvalgte juridiske emner

        Tredje år, semester 5

        Utvalgte juridiske emner (BHO120)

        Studiepoeng: 10

      • BHO201: Finansregnskap

        Tredje år, semester 5

        Finansregnskap (BHO201)

        Studiepoeng: 10

      • BHO300: Gastronomy

        Tredje år, semester 5

        Gastronomy (BHO300)

        Studiepoeng: 10

      • BHO302: Prosjektledelse

        Tredje år, semester 5

        Prosjektledelse (BHO302)

        Studiepoeng: 10

      • BRH310: Digital Markedsføring

        Tredje år, semester 5

        Digital Markedsføring (BRH310)

        Studiepoeng: 10

      • BRH312: Event Project Planning and Management

        Tredje år, semester 5

        Event Project Planning and Management (BRH312)

        Studiepoeng: 10

      • BRH385: Lederlaboratorium

        Tredje år, semester 5

        Lederlaboratorium (BRH385)

        Studiepoeng: 10

      • BRL370: Adventure Tourism and Entrepreneurship

        Tredje år, semester 5

        Adventure Tourism and Entrepreneurship (BRL370)

        Studiepoeng: 10

  • Obligatoriske emner

    • BDS100: Digital Transformation in the Service Industries

      Første år, semester 1

      Digital Transformation in the Service Industries (BDS100)

      Studiepoeng: 10

    • BRH101: Etikk og samfunnsansvar

      Første år, semester 1

      Etikk og samfunnsansvar (BRH101)

      Studiepoeng: 10

    • BDS210: Data- og informasjonsledelse

      Første år, semester 2

      Data- og informasjonsledelse (BDS210)

      Studiepoeng: 10

    • BRH100: Serviceledelse

      Første år, semester 2

      Serviceledelse (BRH100)

      Studiepoeng: 10

    • BRH220: Samfunnsvitenskapelig metode

      Første år, semester 2

      Samfunnsvitenskapelig metode (BRH220)

      Studiepoeng: 10

    • BDS110: Digital kommunikasjon i serviceorganisasjoner

      Andre år, semester 3

      Digital kommunikasjon i serviceorganisasjoner (BDS110)

      Studiepoeng: 10

    • BDS200: Digital Research Methods and Big Data Analytics

      Andre år, semester 3

      Digital Research Methods and Big Data Analytics (BDS200)

      Studiepoeng: 10

    • BRH210: Markedsføring

      Andre år, semester 3

      Markedsføring (BRH210)

      Studiepoeng: 10

    • BDS220: Digital Service Modelling

      Andre år, semester 4

      Digital Service Modelling (BDS220)

      Studiepoeng: 10

    • BRH110: Bedriftsøkonomi

      Andre år, semester 4

      Bedriftsøkonomi (BRH110)

      Studiepoeng: 10

    • BRH230: HR-ledelse (HR)

      Andre år, semester 4

      HR-ledelse (HR) (BRH230)

      Studiepoeng: 10

    • BDSBAO: Bacheloroppgave i digital serviceledelse

      Tredje år, semester 5

      Bacheloroppgave i digital serviceledelse (BDSBAO)

      Studiepoeng: 20

    • BDS300: Data Driven Business Model Development

      Tredje år, semester 6

      Data Driven Business Model Development (BDS300)

      Studiepoeng: 10

  • Velg ett emne i 1. semester

    • BHO120: Utvalgte juridiske emner

      Første år, semester 1

      Utvalgte juridiske emner (BHO120)

      Studiepoeng: 10

    • BHO302: Prosjektledelse

      Første år, semester 1

      Prosjektledelse (BHO302)

      Studiepoeng: 10

    • BRL201: Responsible Tourism and Ethics

      Første år, semester 1

      Responsible Tourism and Ethics (BRL201)

      Studiepoeng: 10

    • BRL370: Adventure Tourism and Entrepreneurship

      Første år, semester 1

      Adventure Tourism and Entrepreneurship (BRL370)

      Studiepoeng: 10

  • 5. semester, emner ved UiS eller utveksling

    • Utveksling

    • Valgbare emner ved UiS

      • BHO120: Utvalgte juridiske emner

        Tredje år, semester 5

        Utvalgte juridiske emner (BHO120)

        Studiepoeng: 10

      • BHO201: Finansregnskap

        Tredje år, semester 5

        Finansregnskap (BHO201)

        Studiepoeng: 10

      • BHO300: Gastronomy

        Tredje år, semester 5

        Gastronomy (BHO300)

        Studiepoeng: 10

      • BHO302: Prosjektledelse

        Tredje år, semester 5

        Prosjektledelse (BHO302)

        Studiepoeng: 10

      • BRH310: Digital Markedsføring

        Tredje år, semester 5

        Digital Markedsføring (BRH310)

        Studiepoeng: 10

      • BRH312: Event Project Planning and Management

        Tredje år, semester 5

        Event Project Planning and Management (BRH312)

        Studiepoeng: 10

      • BRH385: Lederlaboratorium

        Tredje år, semester 5

        Lederlaboratorium (BRH385)

        Studiepoeng: 10

      • BRL370: Adventure Tourism and Entrepreneurship

        Tredje år, semester 5

        Adventure Tourism and Entrepreneurship (BRL370)

        Studiepoeng: 10

Utveksling

Utvekslingssemester
5. semester

Som student på bachelor i digital serviceledelse kan du reise på utveksling og studere ved ett av våre partneruniversiteter. Utveksling er en unik mulighet til å møte nye mennesker, ta fag som ikke tilbys ved UiS, og oppleve et annet land og kultur.

Ved å bruke muligheten til å reise på utveksling får du en unik mulighet til å være student ved et av våre partner universitet. Det vil gi deg et sosialt, faglig, og språklig utbytte som du vil kunne dra nytte av i dine studier, og det vil utvikle deg som menneske. Det sender også et signal til potensielle arbeidsgivere når du kan skilte med å ha tatt deler av utdanningen din i utlandet.

Opplegg for utvekslingen
Søknadsfristen for å søke om få reise på utveksling i høstsemesteret er 1. februar. Du søker i digital student ekspedisjon. Søknaden behandles av Internasjonalt kontor. Husk å overholde søknadsfristen. Søknader sendt etter formell søknadsfrist 1. februar, blir ikke behandlet.

Det vil i forkant av søknadsfristen bli arrangert informasjonsmøter om utveksling og informasjon om saksgangen med forhåndsgodkjenning av emner. Ved NHS – Institutt for ledelse og tjenesteutvikling avholdes det informasjonsmøter i oktober, og i januar. Det sendes ut invitasjon til møtene i forkant med informasjon om tidspunkt, dato, og møterom. Dette legges også ut i timeplanen. Frem mot søknadsfristen 1. februar, vil Internasjonalt kontor også ha egne informasjonsmøter hvor du kan stille spørsmål og få praktisk informasjon om utveksling.

Saksgangen i søknadsprosessen for å bli utvekslingsstudent kan deles i flere stadier:

  • Søke om å få bli utvekslingsstudent 1. februar i digital student ekspedisjon.
  • Når du har blitt nominert vil du få tildelt en kontaktperson ved Internasjonalt kontor som vil bistå med praktisk hjelp og informasjon om prosessen videre, vertsuniversitet osv.
  • Finne relevante emner, og søke om forhåndsgodkjenning.
  • Når emnene er forhåndsgodkjent lages en online learning agreement (OLA) som er en gjensidig avtale og bekreftelse mellom deg, UiS, og vertsuniversitetet. Signert online learning agreement er en forutsetning for å få Erasmus+ stipend.



Valg av emner
I 5. semester på bachelor i digital serviceledelse kan du ta 30 studiepoeng i valgemner innen et fagområde du er interessert i. Du vil da få disse emnene integrert i graden din ved UiS, uten å bli forsinket i studiene. Det er viktig at du søker om forhåndsgodkjenning av emner i god tid, og tar kontakt med din studieveileder på et tidlig tidspunkt for veiledning og informasjon om valg av emner. Etter at fristen for å søke om utveksling har utløpt, vil instituttet bistå med hjelp og informasjon om den videre saksgangen og forhåndsgodkjenningen av de emnene du har valgt å ta under utveksling.

Når du skal finne relevante emner er det lett å bli forvirret på de ulike lærestedenes nettsider. Vi anbefaler at du tar deg god tid. I Norge bruker vi studiepoeng eller ECTS for å angi emnets arbeidsmengde. I andre land kan man bruke points, eller credits.

Her er noen eksempler:

Australia: Credits: 10 credits ved Griffith University tilsvarer 7,5 studiepoeng. Da må du ha 4 emner for å få 30 studiepoeng totalt.

New Zealand: Points: 18 points ved Universitetet i Otago tilsvarer 10 studiepoeng. Da må du ha 3 emner eller 54 points totalt for å få 30 studiepoeng.

UK: CATS Credits: Ved Oxford Brookes University bruker man CATS Credits for å angi arbeidsmengden i et emne. 60 CATS Credits tilsvarer 30 studiepoeng.

USA og Canada: Credits: Ved universiteter i USA og Canada bruker man betegnelsen credits. 15 credits tilsvarer 30 studiepoeng på bachelornivå.

Du bør starte prosessen med forhåndsgodkjenning av emner så snart du har blitt nominert til et vertsuniversitetet. Søknad om forhåndsgodkjenning bør være sendt til din studieveileder for godkjenning innen 1. mai.

Vær oppmerksom på at noen universiteter ikke publiserer emner åpne for innkommende utvekslingsstudenter før i mars/april.

Ikke velg emner som overlapper med emner som allerede inngår i din utdanningsplan. For eksempel innføring i markedsføring.

Du søker om forhåndsgodkjenning av emner i digital student ekspedisjon.

ECIU – Kortidsmobilitet

Har du lyst til å prøve utveksling over en kortere periode?

ECIU – European Consortium of Innovative Universities er et konsortium av 13 Europeiske universiteter, og en partner i Mexico som tilbyr mikromoduler fra 3 – 5 studiepoeng (ECTS). Disse emnene kan være virtuelle – online, fysiske eller en kombinasjon av begge.

Det fine med ECIU kurs er at du også kan motta Erasmus+ stipend for å delta dersom kurset også inkluderer en fysisk samling på minst 5 dager, og er på minimum 3 ECTS.

Erasmus+ stipendet er på 50 – 70 Euro per dag.

For å få Erasmus+ stipend må du også signere en læringsavtale – online learning agreement (OLA)

ECIU samarbeidet innebærer at alle kurs som tilbys er allerede godkjent som høyere utdanning.

Du finner alle tilgjengelige kurs i en felles kurskatalog: ECIU

ECIU kurs har en varighet på noen få dager, til et par uker.

ECIU kurs passer for deg som er:

  • Nysgjerrig på hva det vil si å ta utdanning i utlandet
  • Har interesser på tvers av studieprogram
  • Ønsker å fylle cv’en med aktuelle kurs

Vær oppmerksom på at selv om ECIU kurs allerede er godkjent som høyere utdanning, betyr det ikke at du automatisk får kurs innpasset i graden din. For at kurs skal innpasses i din utdanningsgrad må du søke om- og få innvilget forhåndsgodkjenning.

For mer informasjon om kortidsmobilitet kontakt Internasjonalt kontor på epost: outboundexchange@uis.no

ECIU teamet ved UiS er tilgjengelig for spørsmål og informasjon på SIS Bokkafé hver tirsdag fra klokken 11.00 – 13.00.



Kontaktperson
Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Studiekonsulent Jeanette Goa

Opptakskrav

Krav om generell studiekompetanse

Søknad: via Samordna opptak.

Søknadsfrist: 15. april

Kontaktinformasjon

For studieadministrative spørsmål og studieveiledning: Studierådgiver Jeanette Goa, e-post: j.goa@uis.no

Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Norsk hotellhøgskole. Telefon: 51 83 37 00. E-post: nhs@uis.no

For faglige spørsmål: Studieprogramleder Sigbjørn Barlaup Pedersen. For øvrig kan det tas kontakt med faglig ansvarlig for hvert emne.